Utnyttelse av beliggenheten

Jeløy Kurbad er beliggende på søndre del av Jeløya ved Moss. Øya er beskrevet som Oslofjordens perle. Vi som arbeider her, og for manges vedkommende også bor her, kan bekrefte at dette er noe mer enn kun et gammelt munnhell.

Veibeskrivelse til Jeløya

Naturen her er variert og vakker. Den består hovedsakelig av kulturlandskap krydret med mindre skogslunder. Du finner både blandingsskog og ren edelløvskog. Terrenget er lettgått, med utallige stier og småveier. En halv times gange fra rehabiliteringssenteret finner vi det kjente Galleri F15, som fortløpende viser utstillinger fra kjente kunstnere. I tilknytning ligger en liten kafeteria og Jeløy Naturhus, som har en permanent utstilling som forteller om Jeløyas historie og natur.

En positiv tilbakemelding fra pasientene forteller oss at de setter pris på omgivelsene. Vi tror på at den rekreasjon og de gode muligheter for aktiv utfoldelse som Jeløy-naturen gir, er en viktig del av oppholdet her. For å stimulere pasientene til å utnytte dette, har vi tegnet inn oppmålte turforslag på et lite kart som de kan få utlevert i resepsjonen. Vi har også sykler til utlån.

Illustrasjonsfoto